Печен патладжан и пиперки

09/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762306
"Тайната на тези вкусни зеленчуци е в маринатата, но това е тайна, която охотно ще споделим с вас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 470
  • Преглеждания за месеца573
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от зехтин, балсамов оцет, сол, черен пипер, магданоз, риган и накълцан пресен копър.

Изчистете чушките от дръжките и семките и ги нарежете на едри парчета. Патладжана нарежете на колелца и го наръсете със сол, за да се отцеди от горчивия сок. След това го измийте и го подсушете.

Накиснете патладжана и чушките в маринатата за 1 час. Може да добавите и скилидки чесън и др. зеленчуци по желание.

След това загрейте скара и изпечете зеленчуците. По желание може да полеете изпечените зеленчуци с маринатата.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар