Постен ориз с лук

09/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Семпъл и вкусен ориз с лук за любители на класиката!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 372
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч. кафяв или бял
  • лук - 1 глава кромид и 2 стръка пресен
  • копър - няколко стръка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • ким - 1/2 ч.л. по желание
  • олио - 60 - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за няколко часа във вода, след което го отцедете.

Накълцайте лука и го запържете в загряното олио.

Добавете ориза и разбъркайте, докато се запържи и той.

Долейте 2 ч.ч. топла вода и оставете оризът да попие течността, като разбърквате от време на време.

Добавете още на 2 пъти същото количество гореща вода.

Шом оризът в омекнал, овкусете със сол, черен пипер и накълцан копър.

Свалете от котлона и похлупете, за да може оризът да попие течността докрай.

Разсипете в купички, а при поднасяне обърнете купичките в чинии.подобни рецепти тук
5 1
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар