Панирани сиренца

05/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Уникално вкусни панирани сиренца с бирена панировка"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 728
  • Преглеждания за месеца1075
  • Преглеждания за седмицата187
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сирене - 300 - 400 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на хапки и го сложете във фризера. Използвайте добре зряло и твърдо краве сирене.

В купа пресейте брашното. Направете кладенче, добавете яйцата и малко олио и започнете да разбърквате с брашното.

Бъркайте и постепенно долейте и бирата, която може да се замени с млякото. Добавете останалото олио и объркайте внимателно с предварително разбитите на сняг белтъци, към които сте добавили малко сол.

Оваляйте сиренцата първо в брашно, после в панировката. Пускайте ги в силно сгорещена мазнина да се изпържат от двете страни.подобни рецепти тук
5 20
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

cvetelina
cvetelina
29.11.2013 13:11
защото не пише че трябва да има и сода за хляб
4
0
Нели
Нели
20.09.2013 19:31
Това си е класическа панировка пат-а-фри, с която се панира почти всичко. Много е добра.
5
2
Галя
Галя
13.01.2013 18:22
Като цяло станаха добре, само че не разбрах защо не се надуха така както на снимката?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв