Гъби с ориз на фурна

05/01/2012
от Dark AngelНовак
"Вкусно постно ястие, което често присъства на трапезата ни самостоятелно или като вкусна гарнитура към месце "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 799
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - около 350 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - стръкчета пресен, за поднасяне
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза и го отцедете без да го киснете. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцаните праз и чесън, нарязан по-едро.

Щом омекнат, добавете гъбите и задушавайте, докато и те омекнат. Прибавете ориза и бъркайте до запържването му. Долейте 1 ч.ч. вода, овкусете с подправките на вкус и изчакайте оризът да абсорбира течността.

Прехвърлете в голяма тава, долейте 5 ч.ч. топла вода и сложете ястието да се изпече до набъбване на ориза. Пече се в предварително загряна на 180-190 градуса фурна.

Поднесете с накълцан пресен лук.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 4
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елена Николова
Елена Николова
13.03.2014 10:44
Прекрасно!
1
1
мария
мария
29.09.2013 15:59
точно така го приготвям това ястие !Зная го от мама !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв