Гъбена манджа

03/01/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Приказно вкусна гъбена манджа, която веднага записваме при любимите си вегетариански ястия!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 958
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г печурки или др.
  • лук - 1 глава кромид
  • масло - 80 г
  • бульон - 1 ч.ч. гъбен или пилешки
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л. прясно смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка накълцан
  • яйца - 2 твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината масло в съд на котлона и запържете в него накълцания лук и почистените и нарязани гъби до омекване.

Овкусете ги със сол и черен пипер.

В друг съд загрейте останалото масло и запържете брашното, при непрекъснато бъркане. Разредете постепенно с бульона.

Прибавете повече от 1 ч.ч. по желание. Добавете омекналите гъби и разбъркайте заедно с още малко сол и черен пипер на вкус и индийското орехче.

Накрая добавете сметаната, разбъркайте и свалете от котлона веднага.

Поднесете порция от гъбената манджа, поръсена с накълцан магданоз и нарязано твърдо сварено яйце.подобни рецепти тук
5 9
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Елена Кавак
Елена Кавак
06.09.2016 12:31
Звучи вкусно, но не разбрах бульона какъв да бъде - истински ли или от кубче?
0
0
георги
георги
28.07.2015 19:48
не ми харесва думата манджа,яхния звучи по добре
0
0
Тити
Тити
26.07.2015 16:50
Вкусно и лесно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв