Сиренова каша

04/01/2012
от БогиНовак
"Една позабравена, но много вкусна рецепта от Българската кухня!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40 980
  • Преглеждания за месеца537
  • Преглеждания за седмицата130
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 500 - 600 мл гореща
  • сирене - около 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него брашното, като бъркате интензивно за 2-3 минути.

Долейте на тънка струя и при непрекъснато бъркане горещата вода. Целта е да не се получат топчета, а гладък сос.

Овкусете със щипка сол и оставя да клокне, като бъркате за няколко минути. Добавете натрошеното сирене към кашата и след 20-30 секунди махнете от котлона.

Запържете маслото с червения пипер. Поднесете в чиния от сиреновата каша, залята с 1-2 с.л. от запръжката.подобни рецепти тук
5 8
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Галя
Галя
07.01.2016 23:00
Спомен и от детството ми. Наричаше се "бял мъж". Ядяхме я топейки хапки хляб в нея. Само дето майка не я заливаше със запържен червен пипер.
1
0
НАДЯ
НАДЯ
12.03.2015 15:38
Мноооооого вкусна!
1
0
мери
мери
05.05.2014 16:44
вкусът от моето детство Още я обичам
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв