Празнична пуйка

31/12/2011
тин
оттинНовак14
"И да не забравите да поканите на трапезата и почетния гост - празничната пуйка - без нея няма как да започне празнуването "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 767
  • Преглеждания за месеца377
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.

С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме. Отвсякъде я намазваме с масло, поръсваме със сол и черен пипер и я увиваме в алуминиево фолио. Слагаме я в тава, наливаме вода и я печем 3-4 часа на умерена фурна.

Малко преди края на печенето отстраняваме фолиото. Допичаме пуйката, като я обръщаме от време на време.

Поднасяме пуйката с гарнитура от пържени картофи, задушени моркови и други зеленчуци.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар