Празнична пуйка

31/12/2011
тинот тинНовак
"И да не забравите да поканите на трапезата и почетния гост - празничната пуйка - без нея няма как да започне празнуването "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 589
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.

С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме. Отвсякъде я намазваме с масло, поръсваме със сол и черен пипер и я увиваме в алуминиево фолио. Слагаме я в тава, наливаме вода и я печем 3-4 часа на умерена фурна.

Малко преди края на печенето отстраняваме фолиото. Допичаме пуйката, като я обръщаме от време на време.

Поднасяме пуйката с гарнитура от пържени картофи, задушени моркови и други зеленчуци.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар