Снежни борчета

29/12/2011
тин
оттинНовак14
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 122
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 1 и 1/2 пакетче масло - 190 гр.
  • пудра захар - 150гр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • амонячна сода - 1 ч.л. равна
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • шипков мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата, содата, загасена с лимоновия сок, лимоновата кора, по малко от брашното докато получим меко тесто.

Готовото тесто точим на кора с дебелина 0.5 см. Режем с формичките по еднакъв брой от трите вида. Правим и малки топченца-на брой, колкото са единия вид сладки.

Печем в умерена фурна, до розово. Изпечените сладки слепваме с шипков мармалад - от трите вида: по-голяма, средна, малка, топче. Ръсим с пудра захар.

Много подходящи за Нова Година. Направете ги 2-3 дни преди празника. Тогава стават по-мекички, защото са попили мармалада.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Бори
Бори
28.12.2013 13:08
А колко брашно? :) И фурната колко градуса точно и загрята ли предварително? :) Благодаря и Весели Празници!
0
0
mimi s
mimi s
17.12.2013 18:34
мн жкусни станаха ммммммммммм..........
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв