Домашен хайвер

02/01/2012
от БогиНовак
"Обожаваме домашен хайвер, както намазан на филийка, така и като мезе!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 989
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хайвер - 3 с.л.
  • хляб - 2 дебели филии, само средата
  • лук - 1 глава, малка и настъргана
  • олио - около 500 - 600 мл
  • лимони - сок от 1 лимон
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • карамфил - 2 зърна ситно счукан по желание

Начин на приготвяне

Накиснете средичките от хляба във вода и изцедете добре. Смесете в дълбока купа хайвера, настъргания лук и пасирайте леко.

Добавете хляба и продължавайте да пасирате. Щом се получи хомогенна смес, отново при непрекъснато пасиране сипвайте по малко от олиото на тънка струйка.

Най-накрая добавете лимоновия сок и доразбийте с него, счукания карамфил и водата. Добавете сол, ако е нужно.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Калинов
Калинов
05.12.2016 20:17
Любимата ми рецепта за тарама хайвер
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв