Tесто за понички

02/01/2012
отНовак
"Всички обожаваме понички, но за да си приготвим идеалните понички, трябва да се научим как се прави идеалното тесто за тях "
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 933
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в чаша топло мляко. Пресейте брашното и заедно с яйцата, захарта, щипка сол, лимоновата кора, маслото и 2 ч.ч. мляко замесете средно меко тесто.

Оставете го на топло да втаса и да удвои обема си, след което го разточете на кора с дебелина около 2 см. С помощта на чаша изрежете кръгове. Оставете отново да втасат за половин час.

Загрейте мазнина в тиган или фритюрник и равномерно запържете поничките. Отцедете ги върху скара с кухненска хартия отдолу. Поднесете ги с пълнеж от крем, мармалад, солена плънка или поръсени с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 16
4 8
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Алина
Алина
04.02.2016 20:59
Благодарим за уникалните и вкусни рецепти!
0
2
сиси
сиси
08.09.2012 15:00
ми не е задължително да са кухи, за да ги напълниш - шприц и тънък накрайник ти трябва
0
0
Боби
Боби
08.09.2012 01:53
Но питам аз, моите понички не остават кухи ккда ги напълня с крем тогава????????
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв