Супа от пъдпъдъци

02/01/2012
от БогиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 465
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъдпъдъците и ги сложете да се сварят в 1, 5 л вода. След това отделете месото, накъсайте го и запазете бульона.

Накълцайте праза и сложете да се запържи в 4 с.л. мазнина в отделна тенджера. Добавете нарязаните моркови и долейте бялото вино.

След 5-6 минути посолете и добавете счукания карамфил. Долейте бульона, прибавете обелените и нарязани картофи и оставете да ври до омекване на картофите.

Добавете накъсаното месо от пъдпъдъците, кърито, куркумата и след още 5 минути свалете супата от котлона. Накрая разбъркайте с пресен или сух магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар