Капама за Коледа

25/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Капама, която ще превърне не само Коледа, но и всеки други ден в истински празник "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 376
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 броя пържоли от бут
  • пилешко месо - 2 броя пържоли от пилешко филе + 2 броя пържоли от пилешки бут
  • гъби - 200 г пресни печурки
  • свински ребра - 5 - 6 броя
  • колбас - 2 броя сурово пушена наденица
  • топено сирене - 100 - 200 г пушено
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чубрица - малко , на вкус
  • кимион - смлян
  • черен пипер - смлян
  • бахар - 2 зърна
  • сол
  • соев сос
  • чушки - 1 - 2 броя сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете с всички видове подправки и малко соев сос всички видове меса - свинското, пилешкото и колбаса.

Вземете голям глинен гювеч и наредете на дъното свинските ребра.

Отгоре редувайте останалите видове меса, нарязани на филийки печурки, парченца топено сирене и накъсаните сушени чушки.

При нужда, докато редите, добавяйте и от подправките на вкус. Залейте с виното и водата, сложете капака и го запечатайте с тесто.

Сложете гювеча в голяма тава и го оставете да се пече за около 2 часа в умерена фурна, без да я загрявате предварително.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Крем
Крем
23.11.2013 14:38
@2алф, тази рецепта са я сложала специално за мен. :)
2
0
2алф
2алф
18.01.2013 14:39
А къде се е чуло капама без кисело зеле???
9
0
тин
тин
26.12.2011 08:02
колко вода слагаме?
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв