Тас кебап с телешко месо

26/01/2010
Марина
отМаринаНовак
"Усещате ли аромата на крехко телешко месо в богат сос?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46 779
  • Преглеждания за месеца530
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - шол 800 г
  • домати – 800 г
  • червено вино – 100 мл
  • дафинов лист – 1 лист
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • олио – 100 мл
  • брашно – 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на правоъгълни парчета. Слагат се в тенджера под налягане. Добавя се червеното вино, брашното разбито добре в доматите, дафиновия лист, зърна черен пипер, сол на вкус, щипка захар, олиото.

Налива се вода 4 пръста над продуктите. Вари се на силен огън за 10 минути, след което на умерен, за още 40 минути.

Сервира се с подходяща гарнитура.
подобни рецепти тук
5 5
4 8
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

кики
кики
23.02.2013 18:19
чудесно е!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв