Мусака със сини домати

21/12/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Някои му викат мусака, а други - патладжанено изкушение! Опитайте и изберете страна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 476
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оста­вете да престоят 20 минути под наклон, за да се отцедят от горчивината. Измийте ги под течаща вода и ги подсушете със салфетка.

Запържете в сгорещеното олио нарязаните ситно чесън и лук, прибавете каймата и запържете и нея като разбърквате за 5 минути. След това сипете доматите, сухите подправки, ситно нарязания магданоз и виното. Задушете така за 10 минути.

В дълбока леко намазнена тава нарежете слой кръгове патладжани, след това слой от кайма, пак патладжани, кайма и още веднъж патладжани. Отгоре по­ръсваме с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар