Празнични пуешки руладини

18/12/2011
от БарфиНовак
"С тези вкусни руладини всеки ден лесно може да се превърне в празник на вкусната храна и добрите приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 828
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете пуешките филета, като леко ги начукате, за да станат тънки листове. Натъркайте ги със сол, черен пипер и счукан карамфил и ги накиснете за 30 минути в малко бяло вино.

Загрейте мазнина в тиган и задушете ситно нарязаните лук, моркови, маслини. Щом омекнат, добавете нарязаните сушени кайсии (предварително накиснати в гореща вода).

Овкусете с подправки и разбъркайте с шамфъстъка и боровинките. Отстранете от котлона и разпределете от плънката върху пуешките филета. Навийте ги на руладини и затворете краищата им с клечки за зъби или ги зашийте.

Загрейте в широк тиган мазнина и запържете руладините равномерно. Прехвърлете ги в тава, полейте ги с още малко вино и топла водичка и ги запечете до готовност.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар