Празнични пуешки руладини

18/12/2011
от БарфиНовак
"С тези вкусни руладини всеки ден лесно може да се превърне в празник на вкусната храна и добрите приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 644
  • Преглеждания за месеца729
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 4 броя големи филета
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • маслини - 5 броя, обезкостени
  • сушени кайсии - 7 броя, предварително накиснати във вода
  • шамфъстък - 1/2 ч.ч. почистен и натрошен
  • боровинки - 1 шепа
  • мазнина
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • карамфил - 1/2 ч.л. счукан
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Оформете пуешките филета, като леко ги начукате, за да станат тънки листове. Натъркайте ги със сол, черен пипер и счукан карамфил и ги накиснете за 30 минути в малко бяло вино.

Загрейте мазнина в тиган и задушете ситно нарязаните лук, моркови, маслини. Щом омекнат, добавете нарязаните сушени кайсии (предварително накиснати в гореща вода).

Овкусете с подправки и разбъркайте с шамфъстъка и боровинките. Отстранете от котлона и разпределете от плънката върху пуешките филета. Навийте ги на руладини и затворете краищата им с клечки за зъби или ги зашийте.

Загрейте в широк тиган мазнина и запържете руладините равномерно. Прехвърлете ги в тава, полейте ги с още малко вино и топла водичка и ги запечете до готовност.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар