Коледна пуйка с плънка от ориз и сушени плодове

18/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763327
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 184
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете хубаво пуйката и я натъркайте със сол и черен пипер. Накиснете сушените кайсии за 30 минути в гореща вода. След това ги пасирайте заедно с маслото до получаване на еднородна каша.

Тази каша натъпчете равномерно между месото и кожата на пуйката, като разстилате с ръце. Смокините и стафидите също накиснете в гореща вода, но в отделен съд. Нарежете отцедените смокини ситно.

Сварете ориза за плънката до полуготовност и добавете накълцания магданоз. Загрейте олиото и задушете накълцаните лук, моркови и чесън.

Към тях добавете полусварения ориз, стафидите, смокините. Подправете със сол и черен пипер на вкус, щипка канела и счукания карамфил.

Напълнете пуйката с плънката и я зашийте. Сложете пуйката в намазнена вода с малко топла вода, намажете я хубаво с меда.

Пече се в загряна фурна на 200 градуса, като се покрива с фолио. Първите 45 минути се пече на 200 градуса, а след това на 180 градуса още 2 часа.



подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар