Стек с винен сос и боровинки

18/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Само за ценители, останалите могат само да гледат и да преглъщат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 147
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете телешкото, натъркайте го хубаво със сол и черен пипер от всички страни и сложете стековете да се изпържат равномерно в сгорещените масло и олио. Може да го изпечете и върху грил тиган.

Щом са готови, се вадят, а в съда се сипва виното и съдът се деглазира. В отделен съд загрейте малко мазнина и запържете стръкчетата естрагон, мащерка и смления чесън. След тях добавете накълцания лук.

Когато и той се карамелизира, добавете брашното, бъркайте и сипете предварително леко намачканите боровинки.

Бъркайте и оставете да се задушат. Долейте малко от прецеденото при нужда вино, сос Уорчестър и всички останали подправки.

Щом сосът се редуцира, е готов. Поднесете стековете, поляни с винения сос с боровинки.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева
12.12.2013 13:07
Малко не става ясно кое се карамелизира...ше го видя в процеса на готвене :)
0
0
Ралица Кириловa
Ралица Кириловa
13.09.2013 17:03
Пробвах! много доволни останахме цялото семейство!
1
0
ас
ас
17.05.2013 12:31
Много мразя, да изникват някакви продукти в начина на приготвяне, а същите да липсват в необходимите продукти. Говоря за мащерка!!!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв