Български коледни сладки

17/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Ако имаше световно първенство по най-вкусни сладки, несъмнено българските коледни сладки щяха да са сред победителите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 804
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.

След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.

Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета.

Парченцата се оформят на топки с големина на орех и се нареждат в малки кошнички за печене или върху тава, застлана с хартия за печене.

Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар.подобни рецепти тук
5 8
4 5
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 17:35
канелата не неутрализира ли ванилията ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв