Кускус с шафран и билки

17/10/2011
от РайнаНовак
"Усетете вкусът на Ориента с този необикновено ароматен кускус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 895
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кускус – 2 ч. ч.
  • шафран – 1/2 ч. л.
  • зехтин – 1 ч. л.
  • стафиди – 50 гр.
  • мента - прясна 3 с. л.
  • вода – 2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът.

Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври. Сипва се зехтинът, солта, кускусът и стафидите.

Ястието се сваля от огъня, покрива се и се оставя за още половин час.

Сервира се като поръсва със ситно нарязана мента.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Anonymous
Anonymous
14.09.2012 21:49
Шафранът по принцип се накисва преди да се използва. Сигурно затова престоява половин час.
2
0
raymen
raymen
08.02.2012 16:57
Каква е целта да се сваля от огъня и да се оставя захлупен за половин час а след това пак да се оставя и да заври ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв