Бистра пилешка супа на Бай Данчо

18/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Класическа българска рецепта за бистра пилешка супа от книгата на бай Данчо"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 844
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето. Сложете го да се свари в 3 л вода, като отстранявате получената пяна отгоре. Добавете към него дафиновите листа и черния пипер.

Когато пилето е сварено, прецедете бульона в друга тенджера. Добавете в нея ситно нарязаните лук и моркови.

Оставете да ври 15 минути и добавете изчистеното от кожата и костите и накъсаното пилешко, както и фидето.

След още 7-8 минути свалете от огъня, добавете маслото и поръсете с накълцания магданоз. Готовата бистра пилешка супа се сервира с резени лимон.


Из книгата: "Аз, готвачът на Живков" на Бай Данчо

подобни рецепти тук
5 18
4 7
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Милена
Милена
09.06.2015 06:17
Страхотна супичка - много ароматна и вкусна. Аз й добавих целина и я направих без фиде. Вкусът е чист и свеж и в същото време е хранителна и затопляща. Любимата ми рецепта за пилешка супа!
1
0
Боряна
Боряна
15.03.2013 16:45
Супата наистина е лечебна! Много я обичам, когато съм болна - действа освежаващо. Добавям и малко целина и става супер :)
4
0
катя
катя
11.10.2012 10:52
Тази супа е лечебна.Моето семейство я предпочита, когато някой е болен и не може да се храни,тя дава апетит.
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв