Рибена чорба с бяла риба

18/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Вкусната рибена чорба се прави с качествена риба, девесил и много мерак!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 263
  • Преглеждания за месеца761
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парчета, след като ги почистите.

Сложете голяма тенджера с вода да кипне и сварете 2 вида риба.

След това я извадете и в същата тенджера сложете зеленчуците да се варят.

Почистете рибата от кости при нужда.

Накъсайте или нарежете бялата риба и сьомгата на парчета.

След като зеленчуците поомекнат, добавете рибата, малко зехтин и всички подправки.

Оставете да поври за още 5-10 минути и свалете от котлона.

Поднесете с резен лимон и накълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Кольо Сминдуха
Кольо Сминдуха
18.03.2015 13:38
3 дребни съвета от един майстор на рибните чорби:

1) Не кипвайте водата — поставете рибата в студена вода и пуснете огъня чак тогава, за да се извлекат добре ароматите на рибата.

2) Не си разваляйте манджите със зехтин! Тази чорба е класика, когато е само с извлечената рибна мазнина, но ако решите, добавете към края слънчогледово олио да "плува" отгоре.

3) Риба и картофи не си ходят! Това е закон в кулинарията! Не знам защо в България се слагат картофи към всякакво месо (сигурно за да засищат), но изтънчените кулинари и гастрономи ще ви "уволнят" гозбата при подобна комбинация.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв