Маринована скумрия с чесън

29/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Споделяме с вас любимото мезе на морските вълци!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 487
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 броя
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - н а вкус
  • чесън - 6 скилидки скълцан
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от глави и вътрешности. Посолете от вън и вътре и я поръсете с счукан кимион, черен пипер направо в намазнената тава, в която ще я печете.

Поръсете я със скълцания чесън, полейте с бялото вино. Оставете я така да престои за 1-2 часа.

След това полейте леко с мазнина, наредете резени лимон, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар