Рибена чорба от скумрия

09/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Всички видове риба са подходящи за чорба, но със скумрия рибената чорба става просто вълшебна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 491
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 броя
  • лук - 2 глави, средни
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 4 - 5 броя
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • девесил - 1 с.л.
  • карамфил - 2 - 3 счукани
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 50 - 100 мл
  • фиде - 1 - 2 шепи или пшеничен грис

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите, осолете ги и оставете да престоят 30 минути. След това ги сложете цели да се сварят, като обирате получилата се пяна отгоре.

След това прецедете бульона и изчистете добре скумриите от костите. В дълбок тиган загрейте мазнината, запържете в нея червения пипер и прибавете накълцаните лук и моркови. Долейте малко от бульона и оставете зеленчуците да се задушат.

Върнете бульона на котлона, добавете запръжката, почистените парченца скумрия, счукания чесън и всички останали почистени и нарязани зеленчуци.

Щом заври прибавете девесила, сол и черен пипер на вкус. Накрая прибавете шепа фиде или пшеничен грис и след още няколко минути свалете от котлона.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 7
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар