Рибена чорба от скумрия

09/12/2011
"Всички видове риба са подходящи за чорба, но със скумрия рибената чорба става просто вълшебна!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите, осолете ги и оставете да престоят 30 минути. След това ги сложете цели да се сварят, като обирате получилата се пяна отгоре.

След това прецедете бульона и изчистете добре скумриите от костите. В дълбок тиган загрейте мазнината, запържете в нея червения пипер и прибавете накълцаните лук и моркови. Долейте малко от бульона и оставете зеленчуците да се задушат.

Върнете бульона на котлона, добавете запръжката, почистените парченца скумрия, счукания чесън и всички останали почистени и нарязани зеленчуци.

Щом заври прибавете девесила, сол и черен пипер на вкус. Накрая прибавете шепа фиде или пшеничен грис и след още няколко минути свалете от котлона. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 7
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията