Пушена скумрия

21/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Мезето за зимата е готово, остава само да намерим къде да го съхраняваме!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 787
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - количество по желание
  • морска сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите. Разцепете леко и откъм гърба и вкарайте вътре морска сол.

Сложете скумриите в големи пликове, пълни с морска сол и оставете да престои така за 5-6 дена (или повече) в хладилник.

След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини.подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар