Сьомга рагу

07/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Приготвянето на сьомга е истинско изкуство, на което бихме се наслаждавали всеки ден!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 976
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сьомга - 4 филета (около 700 - 800 г)
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - сокът на 1 цитрус
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава, средна, стар
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • моркови - 2 - 3 броя
  • гъби - 150 г
  • бульон - 300 мл рибен
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така.

След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете страни. Отстранете ги в чиния.

Долейте в тигана останалата мазнина и запържете накълцания лук до лека карамелизация, добавете нарязаните моркови и гъби и задушавайте, докато омекнат.

Разбъркайте зеленчуците с доматеното пюре и предварително запърженото в малко масло брашно.

Долейте при непрекъснато бъркане рибен бульон, овкусете със сол и черен пипер и прибавете рибните филета.

Оставете да къкри на котлона, докато течността се редуцира. Поднесете порция сьомга рагу, поръсена с накълцан пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

бай пешо готвача
бай пешо готвача
09.10.2013 18:06
Попитай някого какво е "рагу" .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв