Сьомга рагу

07/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Приготвянето на сьомга е истинско изкуство, на което бихме се наслаждавали всеки ден!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 461
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така.

След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете страни. Отстранете ги в чиния.

Долейте в тигана останалата мазнина и запържете накълцания лук до лека карамелизация, добавете нарязаните моркови и гъби и задушавайте, докато омекнат.

Разбъркайте зеленчуците с доматеното пюре и предварително запърженото в малко масло брашно.

Долейте при непрекъснато бъркане рибен бульон, овкусете със сол и черен пипер и прибавете рибните филета.

Оставете да къкри на котлона, докато течността се редуцира. Поднесете порция сьомга рагу, поръсена с накълцан пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

бай пешо готвача
бай пешо готвача
09.10.2013 18:06
Попитай някого какво е "рагу" .
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв