Шаран с ориз на фурна

07/12/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Нашето предложение за обяд - вкусен шаран с ориз на фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 259
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 брой (1, 5 кг)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 4 глави кромид
  • олио - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 50 мл бяло
  • подправки - 1 ч.л. универсална подправка за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. Оставете да престои, а през това време запържете накълцания лук в малко мазнина.

Щом се запържи, добавете предварително измития, но не киснат, ориз, разбъркайте и долейте виното. Щом алкохолът се поизпари, долейте малко топла вода и овкусете с подправки.

Прехвърлете ориза в тава, щом попие течността от тенджерата, отгоре сложете шарана и долейте в тавата 4-5 ч.ч. топла вода. Полейте шарана с малко мазнина и сложете да се пече в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар