Пълнен шаран с лук и гъби

07/12/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Традицията повелява за Никулден да се приготвя шарана, а добрият вкус диктува той да е пълнен с лук и гъби "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 562
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, измийте го, осолете го хубаво и го накиснете в оцета за 30 минути.

Задушете накълцания ситно лука с моркова, добавете почистените и нарязани гъби, долейте 1/2 от виното и малко водичка и овкусете с подправки и захарта.

Щом готовата плънка леко изстине, разбъркайте я с натрошени яйца и галета.

Напълнете с плънката рибата, зашийте я и я намажете със смес от 2 с.л. галета и мазнина. Поставете я в тава с кръгчета лук, за да не залепне. Долейте в тавата останалото вино и още малко топла вода.

Сложете да се пече за около 1 час в умерена фурна, покрита с фолио. Махнете фолиото и доопечете.подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар