Шаран с кисело зеле и ориз на фурна

06/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Свинското демоде, новата класика в кухнята е шаранът!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 054
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, посолете го и го накиснете с лимонов сок да стои, докато приготвяте останалите продукти за ястието.

Нарежете на ивици киселата зелка и я сложете да се пържи в олиото. Щом зелето омекне, добавете ориза и долейте 1 ч.ч. гореща вода.

Задушавайте, докато течността се изпари. Овкусете с малко сол и черен пипер и я прехвърлете в тава. Сложете отгоре шарана, полейте го с 2-3 с.л. олио.

Долейте в тавата 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се пече на умерено силна фурна. По желание може да добавите др. подправки на вкус.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар