Пълнен шаран със заливка на фурна

06/12/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Почетете Свети Николай и нагостете вкусно гостите си за Никулден с този невероятно вкусен пълнен шаран със заливка на фурна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 623
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана, посолете го отвън и вътре и го овкусете с черен пипер.

Запържете в 1/2 ч.ч. олио накълцания лук, добавете доматеното пюре, орехите и още сол и черен пипер на вкус.

Прибавете магданоза и малко топла вода. С готовата плънка напълнете шарана и го зашийте. Сложете го в подмазнена тава върху пръчки или резени лук, за да не залепне.

Полейте го с 50 мл мазнина и го сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Разбийте яйцата с киселото мляко, залейте изпечения шаран и върнете във силната фурна да се втвърди заливката и се зачерви.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар