Паламуд на скара

04/12/2011
"Вечеря с дъх на море и весели спомени!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1-2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • паламуд - 4 малки
  • лимони - 1 брой
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол

Приготвяне

Почистете рибите добре от глави, опашки, гръбнак, посолете ги, полейте ги с прясно изцеден лимонов сок и ги оставете да отлежат 5-10 минути.

Намажете ги обилно с олио и ги сложете да се пекат на скара, като ги обръщате на няколко пъти и ги мажете с олио.

Накълцайте магданоза на ситно, и го разбъркайте с разтопеното масло. Оставете да стегне маслото в камерата, след което го нарежете на филийки.

В коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Цветозар
Цветозар
20.11.2016 19:30
Много вкусна рибата ,аз малко по различно е направих от гледна точка ,че я разтворих като книга и после я разделих на две ,като две вратни пържоли стана от риба :P. Много вкусно благодаря за рецептата : )
0
0
димитро88
димитро88
24.07.2015 15:19
ами сега .....каква е рибата нямавремеее
1
0
123
123
28.11.2012 21:28
като става въпрос за снимката - освен че не е паламуд не е и изчистена от глави и опашки както пише в рецептата
2
0
Цветозар
Цветозар
20.11.2016 19:32
пиши ми ако искаш ще ти покажа снимки аз си я направих по неговата рецепта ,но направих доста по хубави снимки и видео малко дори направих :D
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията