Сурова туршия

03/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Обожаваме сурова туршия, защото зеленчуците в нея си остават хрупкави!"
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо91 677
  • Преглеждания за месеца2530
  • Преглеждания за седмицата340
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеленчуци - по избор - карфиол, зеле, моркови, целина, камби, чушки, зелени домати
  • сол - 30 - 50 г на всеки литър вода
  • вода - 10 л
  • ябълков оцет - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете ги или ги разделете на парчета и ги подредете плътно, като ги редувате в голям съд.

Кипнете водата с посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол.

Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация.подобни рецепти тук
5 7
4 17
3 6
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
24.10.2014 21:43
Дали е възможно с по-малко сол също да се получи добре?
1
1
Ползвател
Ползвател
26.09.2014 10:02
Зеленчуците са по избор, но не сте написали колко килограма са .

Ако избера и количеството сама и сложа 1 кг зеленчуци и 10л вода , например, какво мислите , нищо няма да се получи.

Така не се пише РЕЦЕПТА, прощавайте ! В рецепта количествата се пишат обезателно .
Странно, че някой е правил туршия по тази непълна и я хвали.

Още по-транно, че и РЕДАКТОРЪТ на този сайт не ги чете и корегира преди публикуване и се публикува непълно и следователно съдържание.
5
19
Ваня
Ваня
09.11.2013 20:00
Опитах я миналата година. Супер е рецептата.
13
3

Виж всички коментари или напиши такъв