Пилешка пържола с гъбен сос

03/12/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"С малко пиле пилешко, гъби, масло и сметана и ще приготвите тази невероятна вкусотия"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82 657
  • Преглеждания за месеца1174
  • Преглеждания за седмицата185
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилешкото със сол и черен пипер, залейте го с 50 мл вино и сложете в хладилник за 30 минути. След това го прехвърлете в намазнена тава, покрийте с фолио и изпечете пържолите.

Гъбите почистете и нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и сложете гъбите да се задушат. Щом са омекнали и готови, долейте 50 мл бяло вино, разбъркайте и долейте сметаната постепенно.

Щом сосът заври, добавете подправки на вкус, топеното сирене и долейте с размитото в топлата водичка брашно.

Разбъркайте и щом леко се сгъсти махнете соса от котлона. Фолиото от пържолите се маха, сосът се залива върху губите и се запича така за 5-10 минути. Поднесете с малко накълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 14
4 9
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

galka92
galka92
17.01.2017 17:15
dneska napravih receptata i stana mnogo vkusno!!!
0
0
Таня
Таня
25.04.2015 16:02
absolutno dovolni ostanaha vsichki!!chudesna rezepta!!
4
0
Valentina
Valentina
03.03.2014 17:21
Страхотна рецепта!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв