Пилешки пържоли от бут

03/12/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Благодарение на нашата потребителка ZAZU вече знаем как да приготвим най-вкусните и ароматни пилешки пържоли от бут "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 853
  • Преглеждания за месеца1068
  • Преглеждания за седмицата99
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1.5 кг от бут
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л. или на вкус
  • чесън - 3 - 4 скилидки счукани
  • риган - 1 к.л.
  • майорана - 1 к.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л. или олио
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бут се почистват от малка част от кожата, слагат в найлоново пликче и се начукват леко.

След това всички подправки се смесват в голям плик за печене, добавят се оцета, соевия сос и зехтина, вкарват се пилешките пържоли и хубаво се раздрусват или се объркват с ръка, за да се овкусят равномерно.

Хубаво изкарайте въздуха от плика, затворете го и оставете в хладилник за 4 часа. След това извадете пилешките пържоли от бут, отцедете ги добре и ги изпечете в тава във фурната, на грил или барбекю.подобни рецепти тук
5 9
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

vivian
vivian
21.02.2012 21:01
Страхотни се получиха. Нямах време да ги чакам да се мариноват 4 часа, но дори и за 1 час пържолите придобиха перфектен вкус!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв