Вкусна туршия в бидон

03/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Основен закон в кулинарията - най-вкусната туршия се приготвя в бидон!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 810
  • Преглеждания за месеца9217
  • Преглеждания за седмицата2047
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 2 кг малки лукчета (арпаджик)
  • чушки - 3 - 4 кг пиперки
  • бамя - 1/2 кг
  • домати - 1/2 кг зелени
  • зеле - 3 цветни зелки
  • чесън - 4 глави, почистени скилидки
  • целина - 2 глави
  • моркови - 6 броя
  • люти чушки - 4 - 5 пиперки
  • вода - 4 л
  • оцет - 2 л
  • сол - 6 к.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 броя + вишневи листа по възможност
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • горчица - 3 - 4 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци почистете предварително, като арпаджика изчистите от люспите, нарежете морковите и целината на колелца, цветното зеле накълцайте, нарежете пиперките като за гювеч, а лютите чушки на по-дребно. Зелените домати оставете цели. Може да надупчите зеленчуците с игла по желание. Наредете ги грижливо в бидона.

Сварете саламура от 4 л вода, в която се добавят оцетът и 6 к.ч. сол. Щом заври, се прибавят и дафиновите листа, вишневите листа, зърната черен пипер и 3-4 лъжици горчица на прах. Саламурата се охлажда хубаво преди да я залеете в бидона. Претака се 2-3 пъти по нататък, след което се съхранява на сухо и хладно място.подобни рецепти тук
5 4
4 5
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар