Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Яхния с телешко шкембе

Яхния с телешко шкембе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Яхния с телешко шкембе1 / 2
06/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1.5 кг.
  • масло - 70 гр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • бекон - 200 гр.
  • чесън - 4 скилидки
  • домати
  • маслини
  • дафинови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме шкембето със студена вода и го сваряваме. След като се охлади го нарязваме на ивици.

Запържваме лука в масло, нарязан на по-едро, морковите, добавяме шкембето и бекона и накрая домати от буркан.

Когато поизври водата, изсипваме в йенска тавичка с капак, подправяме с черен пипер на зърна, дафинов лист, счукания чесън, добавяме и нарязаните маслини.

Покриваме тавичката и печем на 180–200 градуса до готовност на ястието.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: