Яхния с телешко шкембе

06/02/2013
от ВелкоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме шкембето със студена вода и го сваряваме. След като се охлади го нарязваме на ивици.

Запържваме лука в масло, нарязан на по-едро, морковите, добавяме шкембето и бекона и накрая домати от буркан.

Когато поизври водата, изсипваме в йенска тавичка с капак, подправяме с черен пипер на зърна, дафинов лист, счукания чесън, добавяме и нарязаните маслини.

Покриваме тавичката и печем на 180–200 градуса до готовност на ястието.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар