Пълнен лук

28/02/2010
от МариоНовак
"Супер ефектно и супер вкусно - непременно опитайте "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 857
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият предварително лук се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва на ситно.

Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.

Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.

Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Николина Панчева
ще опитам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв