Каша от саздърма

28/09/2016
от ИлиянаНовак
"Кажете сбогом на пилешката каша, защото в сърцето ви има място само за тази ароматна каша от саздърма "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо669
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • саздърма – 500 г
  • праз – 3 стръка
  • брашно – 4 с. л.
  • мазнина – 2 к. ч.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме праза на дребно. Задушаваме го в мазнина до извиране на водата и разбъркваме с червения пипер.

Прибавя се брашното и се запържва. Разреждаме с разтворения бульон във вода и варим с дребно нарязаната саздърма, като непрекъснато бъркаме докато се получи желаната гъстота.

Отстраняваме от огъня и подправяме с черен пипер и сол по вкус.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар