Австрийски щрудел

30/11/2011
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Много хора ходят в Австрия заради операта и ... грешат! Трябва да ходят там единствено и само, за са хапват вкусен австрийски щрудел "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 699
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет, за баница
  • ябълки - 1 кг, сладки
  • захар - 1 ч.ч. кафява
  • лимони - 2 с.л. настъргана лимонова кора
  • стафиди - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 50 г пудра, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените ябълки и ги разбъркайте с лимоновата кора, захарта, стафидите и ванилията.

Намазнете тава, вземайте по 2 кори, намажете ги леко с олио, поръсете с малко галета и разпределете по дължина от плънката.

Завивайте на руло и редете в тавата. Наредените кори в тавата напръскайте с още олио и сложете да се пече в загряна фурна.

Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Pepina
Pepina
05.11.2013 14:33
Рецептата ми хареса с малки изменения, като Яна, стана перфектен щрудел!
2
0
баба ви
баба ви
11.10.2013 18:03
Къде е снимката на австрийския щрудел?
3
0
Слава Ив
Слава Ив
04.10.2013 16:15
Това е някакъв вид баница с ябълки, но не и "австрийски щрудел".Да не говорим за "илюстрацията".
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв