Кисело зеле с боб - Бурания

03/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Колко култови ястия от Българската кухня може да изброите, освен, разбира се, великолепната Бурания "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 996
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза и го запържете в сгорещено олио до омекване. Прибавят се стритите чушки, поръсва се с червен пипер и се разрежда с бульон от сварения боб.

Прибавете накълцаното кисело зеле и при нужда още малко течност. Прехвърлете в тава и оставете да се задушава, докато зелето омекне.

След това се добавят сварения боб, сол, джоджен и чубрица. Разбъркайте и върнете във фурната за още 15 минути.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена
Албена
05.05.2016 00:10
Буранията не е ли каша с лапад?
0
0
Джемиле Чешлиева
Изглежда апетитно, но киселото зеле на вен лично не ми допада много.
0
0
maria
maria
02.05.2015 20:40
много вкусно стана,аз когато готвя кисело зеле слагам и ким, понеже обогатява вкуса му! благодаря за чудесната рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв