Пилешко филе със сос Рокфор

01/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Когато искате да впечатлите изискани гости, поднесете им крехко пилешко филе със сос рокфор, няма да сгрешите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 690
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1.5 кг пилешко филе
  • брашно - 100 г
  • сметана - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 150 г
  • олио - 200 мл
  • картофи - 2 кг
  • бял пипер - 1/4 с.л.
  • сол - на вкус
  • сирене - рокфор, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото филе, начукайте го леко и го овкусете със сол и бял пипер. Овалвайте всяко парче в брашно и го изпържете до златисто в сгорещена мазнина.

Останалото брашно запържете за 3-4 минути в разтопеното масло и разредете соса със сметаната и половината прясно мляко.

Оставете соса да кипне, като го бъркате непрекъснато, свалете от котлона и добавете настърганото сирене Рокфор. Разбърква се и се поръсва с останалия бял пипер.

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в тенджера под капак без сол. Отцеждат се и се правят на пюре с останалото масло, сол на вкус и част от останалото прясно мляко, докато се получи гладко пюре.

Поднесете порция пилешко филе със сос Рокфор с гарнитура от картофеното пюре или задушени зеленчуци.
подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

жени
жени
04.01.2014 10:51
Стана много добре
0
1
Mitko
Mitko
27.11.2012 17:48
хората са го написали "картофено пюре или задушени зеленчуци"
0
0
Ели Фитова
Ели Фитова
08.12.2011 11:37
А от къде дойдоха тези моркови на картинката
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв