Крилца по китайски

01/12/2011
от БарфиНовак
"Глазирани крилца по китайски с неустоим вкус и фин аромат - ние черпим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 270
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 кг крилца
  • соев сос - 500 мл
  • лимони - 50 мл сок от лимон
  • лук - 10 г на прах
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • дафинов лист - 2 броя, стрити
  • портокали - 250 мл изцеден портокалов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте соевия сос, лимоновия сок, лука и чесъна на прах, стритите дафинови листа заедно с портокаловия сок.

Оваляйте в соса хубаво пилешките крилца, докато се покрият хубаво. Сложете купата покрита в хладилника за 1 нощ.

Наредете пилешките крилца в намазнена тава и ги сложете да се пекат в загрята фурната на 175 градуса за около 45-50 минути. Докато се пекат на 4-5 пъти ги обливайте с маринатата.подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

е
е
25.05.2015 18:16
Лук и чесън на прах! Ужас!
0
0
петя йорданова
петя йорданова
18.08.2014 12:15
Изглежда вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв