Крем супа от зрял фасул

28/12/2010
от ДрагоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 321
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 400 гр.
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • чесън – 3 скилидки
  • зехтин - 2 с. л.
  • чушки – 1 бр.
  • джоджен
  • магданоз
  • червен пипер – 1 с. л.
  • чубрица
  • сол
  • сметана – 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За една нощ фасулът се накисва във вода. Изцежда се и се слага нова вода.

Добавяме нарязаните чесън и лук. Сипваме зехтина. Когато фасулът поумекне, се прибавят джодженът, магданозът, настърганият морков, чушката, червения пипер, чубрицата и сол на вкус.

Ври докато омекне и стане готов за консумация.

Пасира се като крем супа. Добавяме внимателно сметаната и сервираме.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар