Тигров кейк с портокалов аромат

28/11/2011
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Тигрите може и да са защитен вид, но този тигров кейк не е - затова нападайте, докато е топъл "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 289
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шоколад - 100 грама (50 г за кейка и 50 за глазура)
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч. + 2 с.л.
  • сметана - 120 мл, може и 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 125 г разтопено и охладено
  • портокали - 1 с.л. настъргана кора + 1 с.л. сок от портокал
  • какао - 1 с.л. + 1 с.л. за поръсване
  • кафе - 1 ч.л. мляно, по желание
  • портокалов сок - 40 мл, за сиропа
  • ликьор - 1 с.л. портокалов
  • захар - - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г, за глазурата
  • мед - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото със захарта до побеляване и добавете едно по едно яйцата. След като разбиете добре, добавете сметаната и пресятото брашно с бакпулвера.

Разбийте добре и разделете на 2 части. Към едната част разбъркайте 50 г от разтопения шоколад, 1 с.л. какао и кафето и портокаловия сок.

Към светлата част добавете портокаловата кора. Загрейте фурната на 175 градуса. Започнете да редувате в намазнена и набрашнена тава или форма за кейк светла, тъмна част, поръсете с какао леко, а след него тъмна, светла част от тестото.

Вземете шишче и започнете да правите произволни завъртания движения в сместа в цялата й дълбочина, за да се смесят двете части леко.

Тигровият кекс се пече около 45-50 минути, като проверявате готовността с клечка. Готовият кекс се охлажда леко и се залива с разтопените заедно 50 г шоколад, 1 с.л. масло и 1 ч.л. мед.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар