Мексикански хлебчета тортия

28/11/2011
от Dark AngelНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 706
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч. пшенично
  • сода - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 4 - 6 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, содата и солта в подходящ съд. Прибавете зехтина и започнете да замесвате бавно, като полека добавяте топла вода. Меси се, докато се получи тесто, премества се върху набрашнена повърхност и се меси към 5 минути до получаване на меко незалепващо тесто.

Оформете от него малки топки, колкото яйце и ги подредете в набрашнена тава. Оставете да престоят, покрити с кърпа. Разточете всяко топче върху набрашнена повърхност до получаване на тънка кора с диаметър около 20-25 см.

Подреждат се в сух съд и се покриват с чиста кърпа за да не съхнат. Всяка кора се премества внимателно с помощта на точилката върху нагорещен тиган без мазнина.

Когато тортията започне да образува балончета, я обърнете внимателно. След секунди се обръща отново и така няколко пъти, докато се получи приятен свтло кафяв загар.

Всяко топче тесто се разточва върху набрашнена повърхност.
подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Дани
Дани
09.04.2014 01:59
Истинската тортия се прави със свинска мас и бакпулвер пече се на тиган или сач могат да имат трайност до 6 месеца не се съхраняват дори и на студено ,а на стайна температура.
0
0
R.R.
R.R.
07.04.2014 17:41
Ели е права ако е тънка ще е с по-голям диаметър, а не "20-30"
1
0
Анна
Анна
05.04.2014 22:18
Не знам, аз ли бъркам или рецептата е сгрешена. 2 супени лъжици хл. сода не са ли твърде много за 3 чаени чаши брашно?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв