Прасковена ракия

28/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Аромат и вкус като в роман - нежна прасковена ракия, която няма да забравите "
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 951
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 2 кг листа
  • ракия - 12 л двойно дестилирана
  • ядки - 400 г прасковени костилки, кайсиеви ядки и горчиви бадеми
  • прясно мляко - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира.

След това се вземат 400 г ядки от костилките на праскови или кайсии и горчиви бадеми, счукват се и се смесват с прясно мляко до получаване на каша.

Тази смес се прецежда през сито и се добавя към дестилираната ракия. Оставя се да престои 2 седмици и се филтрира.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар