Ракия от царевица

28/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Ароматна, пивка ракия с наситен вкус, която трябва да опитате!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 827
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се смила на едро, добавя се 1 кг захар и 3 л вода. Оставя се така за 5 дни в топло помещение. След това се разбърква с 5 кг захар и 18 л вода, разтворени предварително заедно.

За да се провокира алкохолна ферментация в приготвената смес се вкарват 100 г хлебна мая, предварително размита в 0, 5-1 л хладка вода. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира.

След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.

Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода. Протича втори ферментационен процес за 8-10 дни.

След това отново се прецежда и бистрата част отива за дестилация. При дестилацията се отделя първотокът и патоките.
подобни рецепти тук
5 11
4 10
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

БАЙ ВАСО
БАЙ ВАСО
13.10.2012 22:57
Така се получава вкус на нещо като водка.Ето Ви подобна рецепта:
10кг.стара царевица/ронена/ се сварява до състояние за ядене,водата се отцежда,добавя се до 30L и се кипва с 10кг. захар.Като се охлади до 40-50 градуса се смесва с варената царевица,като се добавя 250g хлебна мая и 700ml винен оцет.След ферментацията се отцежда и в казана.Със същата царевица процедурата се повтаря.Ароматът е срахотен!!!
56
3
васил
васил
28.09.2014 13:37
С колко литра вода се вари?
38
7

Виж всички коментари или напиши такъв