Ябълкова ракия

28/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Ароматна ябълкова ракия, замаяла не една и две глави!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 906
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете здраве, зрели и ароматни ябълки. Нарежете ги на дребно и е добре да махнете семките. Смелете ги на пюре с мелачка и ги оставете да отлежават.

За да се ускори ферментацията, трябва да се прибави захарен сироп. На 100 л вода се добавя 18 кг захар. По време на ферментацията, кашата се бърка 3 пъти на ден.

Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса.подобни рецепти тук
5 11
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Yordan Atanasov
Yordan Atanasov
14.09.2016 10:27
Понеже ме посъветваха да я бъркам, а ако има воден клапан нали не трябва да се отваря. За първи път правя и съм малко объркан. Кое е по правилно да се затвори с клапан или да седи отворена и да се бърка?
5
0
Yordan Atanasov
Yordan Atanasov
14.09.2016 10:25
Голям пропуск ли е според вас, това че не съм сложил воден клапан, а съм го оставил отворено да ври? Мога ли на третия ден да сложа клапан или е късно вече?
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 09:06
всякаква вече сме правили само от ябълки май още не е изпитана рецептата. Тази година и това ще направим
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв