Заешко с бял сос

28/11/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Така ще ви се услади това заешко с бял сос, че пръстите ще си оближете, че и за още ще питате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 820
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек, почистен
  • масло - 60 - 70 г
  • лук - 10 - 12 малки лукчета (арпаджик)
  • чесън - няколко скилидки, накълцан
  • моркови - 1 - 2 броя или 12 бейби морковчета
  • черен пипер - на зърна и млян
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол
  • бяло вино
  • брашно - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заека. Загрейте маслото в голяма тенджера и запържете заешкото, докато си промени леко цвета.

Добавете почистените лукчета, чесън и морковчета, долейте бялото вино и задушавайте докато леко омекнат.

Сипете малко топла вода, прибавете подправките и разбъркайте. Водата трябва почти да покрива месото.

Щом всичко омекне, сгъстете соса с размитото брашно. Поднесете порция Заешко с бял сос, поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 5
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар