Рогчета

26/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Топли и ароматни рогчета за закуска - така дори и понеделник не е толкова страшен!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 444
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 200 мл хладка
  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - 100 мл
  • мазнина - 350 г свинска мас
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 200 мл хладка вода заедно със захарта и оставете, докато шупне. Постепенно замесете брашното като прибавите всички продукти в пресятото брашно. Заделете един жълтък. Оставете тестото да втаса за около 30 минути на стайна температура.

Късайте парчета от тестото и оформете продълговати дебели пръчки, по средата на които поставите пълнежа. Може да ги оформите и като джобчета, като прегънете на 2 с плънка от сирене посредата или да направите кифли.

Нареждайте рогчетата в намазнена тава на разстояние и оставете да втасат за 45 минути. Накрая намажете с разбития жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на около 190-200 градуса.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар